אודות המרכז
מרכז לימן מעניק מעטפת טיפולית ותמיכה למתבגרים סוערים ולסביבתם - האנשים והמסגרות בחייהם.
בשעת סערה, חשוב שיהיה גורם מוביל שינווט את התהליך לחוף מבטחים בזמן שאתם, ההורים, תוכלו לחזור להתמקד בקשר עם ילדכם. בתהליך ממוקד וקצר מועד נשיב יחד את החיים למסלולם ואת חיי המשפחה לשגרת יומם.
המרכז פועל בכל רחבי הארץ בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה ומעניק ליווי ומענה רציף לאורך כל הדרך.
בלב הגישה הטיפולית של המרכז עומד מנהל המעטפת (case manager), תפקידו לגייס לשיתוף פעולה את כל הגורמים המעורבים בחיי ילדכם: בית הספר, הצבא, מטפלים רגשיים, מאבחנים ומדריכים, מורים פרטיים, חברים, מוסדות ורשויות, פסיכיאטרים, שירות מבחן ועורכי דין בעת הצורך. מנהל המעטפת "מנצח" על כל אותם גורמים, מנהל את התקשורת מולם וביניהם ומוביל אותם אל היעדים שהגדרנו יחד במסגרת תכנית הפעולה.
הגישה הטיפולית
הגישה הטיפולית שלנו – ״המעטפת״, התפתחה מתוך הבנה כי המתבגר הסוער ומשפחתו זקוקים לליווי מקצועי צמוד ולכלים ממשיים, מערכתיים ומקיפים החסרים בגישות הרווחות היום שבנויות בעיקר מפגישות שבועיות עם המתבגר.
אנו מציעים במרכז לימן תהליך ממוקד וקצר העוטף את המתבגר ואת המשפחה לאורך כל הדרך מהמפגש הראשון ועד סיום התהליך. אנחנו מאמינים שבכדי להגיע לפתרון – צריך לצאת מחדר הטיפולים (הלכה למעשה) אל עולמו האמתי של המתבגר.
גישת המעטפת מבוססת על 4 עקרונות: להכיר. לנהל. לחבר. להיות.
1. להכיר הכרות מעמיקה את האנשים המשמעותיים בסביבתו של המתבגר: הורים וקרובי משפחה, צוות בית הספר, שירותי הרווחה, מטפלים קודמים, צה"ל, שירות מבחן, המדריך בתנועה, המורה לפסנתר, מאמן הכדורגל, החברים וכל מי שרלוונטי.
2. לנהל את התהליך על ידי איש מקצוע הרואה את התמונה כולה, אחראי על התקשורת ושיתוף הפעולה בין הגורמים השונים, מעניק להם כלי עבודה אפקטיביים ומשחרר אתכם מטיפול בסבך הביורוקרטיה.
3. לחבר חיבור מדויק ולבצע התאמה בין המתבגר, המשפחה, המסגרות ואנשי המקצוע שעתידים ללוות אותם.
4. להיות זמין סביב השעון לייעוץ, לתמיכה ולליווי בכל סוגיה ובעיה.
יהודה לימן
פסיכותרפיסט, עובד סוציאלי קליני M.S.W. מטפל בעל ניסיון עשיר בטיפול בילדים, בני נוער והוריהם במסגרות ציבוריות ופרטיות. מרצה בתחום ילדים ונוער בסיכון בקריה האקדמית אונו.
רב סרן במילואים, שירת במילואים כקב"ן בצה"ל בבסיס קליטה ומיון (בקו"ם). מייסד ומנהל את מרכז לימן.
בשנות עבודתי פגשתי אלפי בני נוער, בהתמחות המקצועית שלי בניו יורק ובעבודה השוטפת במסגרות ציבוריות בארץ. ראיתי אותם במרפאת הילדים והנוער בבית החולים גהה, כמדריך קליני בעמותת עלם, באל סם, ביחידה לטיפול בנוער של עיריית רעננה וכמטפל עצמאי.
במשך שנים טיפלתי בבני נוער בשיטה הקלאסית – משוחחים כורסה מול כורסה, בחדר הטיפולים.
הקונספט המוכר והידוע עבד חלקית בלבד.
היו מתבגרים שגרמו לי להזיע... עובדה שאילצה אותי לחשוב יצירתי, לצאת מחדר הטיפולים שלי ולהיכנס לראש שלהם. לעתים מבלי לפגוש אותם.
עם מי נפגשתי? עם כל מי שצריך. ההורים, המורה, מנהלת בית הספר, היועצת, קצינת ביקור סדיר, חוקר הנוער וקצינת המבחן.
היו מקרים שנפגשתי עם המפקד הישיר בצבא או הקב"ן עצמו.
דווקא עם אותם מתבגרים "סרבני הטיפול" השינויים היו מהירים ואפקטיביים יותר.
בזכות אותם מתבגרים למדתי כי השפעתו של הטיפול המתנהל בין המטפל למתבגר בלבד תהיה, לא פעם מוגבלת ופחות אפקטיבית. התפיסה לפיה המתבגר לבדו הוא מקור הבעיה ועל כן טיפול "אחד על אחד" הוא הפתרון לא פעם - נכשלת. לעתים תכופות, כאשר המתבגר חוזר לסביבתו (בית, בית ספר, צבא וכו') אחרי טיפול כזה, חוזרות הבעיות על עצמן, מאחר ולסביבה אין כלים להתמודד עם המצב. כמו כן, בשיטת ה"אחד על אחד" פוגש המטפל את המתבגר אחת לשבוע למשך שעה, כאשר בין אותם טיפולים הסערה ממשיכה, המצב מתדרדר ומחמיר עד לפגישה הבאה. לעומת זאת, טיפול אינטגרטיבי בבני נוער המגייס את הסביבה ומעמיד איש מקצוע לטפל במשברים בזמן אמת יוביל לתוצאות טובות ומהירות בהרבה.
כך פיתחתי את ״המעטפת״ – הגישה הטיפולית שלי על פיה פועל מרכז לימן.
את מרכז לימן, מעטפת טיפולית למתבגרים סוערים וסביבתם, הקמתי לאחר שנים בהן פעלתי במגוון מסגרות ציבוריות. כאן אני ממשיך ללוות משפחות, הורים ובני נוער, להכשיר ולהנחות מטפלים ואנשי חינוך
ולטפל.
תמיד מטפל.
הצוות
הצוות שלנו כולל מנהלי מעטפת בעלי הכשרה פורמלית וניסיון מעשי בעבודה עם בני נוער. אנו ערוכים לתת פתרון לכל משבר בשיתוף מטפלים רגשיים ופסיכיאטרים לנוער, יועצים ומדריכי הורים, עורכי דין לנוער, קב"נים במילואים, מורים פרטיים, חונכים ועוד.
כולם בעלי הסמכה טיפולית וניסיון רב בעבודה עם בני נוער ופועלים בהדרכתי בהתאם לגישת המעטפת. הצוות שלנו פועל ברחבי הארץ על מנת שנוכל לתת מענה בכל מקום, בשעת הצורך.